Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

esports-gear.com | August 27, 2014

Scroll to top

Top

hozzászólás

Teljesen új facebook jön hamarosan

Teljesen új facebook jön hamarosan

A hírfolyam és a Timeline is megváltozik nemsokára a Facebookon, vagyis szinte mindent átalakítanak. Az új Timeline terveit már meg tudjuk mutatni, a hírfolyam kinézete azonban március 7-ig hétpecsétes titok.

Rejtélyes meghívót kaptak a közösségi oldallal foglalkozó szakújságírók nemrég. Ebben a Facebook a hírfolyam új kinézetének bemutatójára invitálta őket. A bemutatót a közösségi oldal főhadiszállásán tartják majd, március 7-én.

A hírfolyam az a felület, amivel a leggyakrabban találkoztok, így nem csoda, hogy mindenki izgatottan várja, mivel rukkol elő a Facebook. Egyelőre annyi szivárgott ki, hogy a népszerű Ipad alkalmazás, a Flipboard adhatta a tervezőknek az ihletet. A Flipboard még erőteljesebben a képi tartalmakra épít, amiket egy mozdulattal lehet újságszerűen előre és hátra, illetve felfelé és lefelé lapozgatni. A kinézete leginkább a Windows 8 operációs rendszer mozaikszerű kinézetére hasonlít.

Ilyen a Flipboard:

A szakértők azt várják, hogy az új felületen még a jelenleginél is hangsúlyosabb lesz a képi és a videós tartalom, emellett valószínűleg több lesz a reklám. Arra is számítanak, hogy a Facebook összehangolja majd a webes és a mobilos verzióját, hiszen egyre népszerűbbek a tabletek, és egyre többen facebookoznak táblagépen vagy mobilon.

Mindez persze egyelőre csak találgatás. Ennél jóval biztosabb, milyen lesz az új Timeline, vagyis a személyes felületetek, ugyanis azt élesben tesztelik Új-Zélandon. Igaz, ebből is van már vagy három különböző verzió, amelyek apróbb módosításokban eltérnek egymástól.

Ami biztos: a konkrét személyes posztok egyetlen oszlopba kerülnek, és a mostaninál hangsúlyosabban fognak megjelenni, vagyis ez a rész jóval szélesebb lesz. Van olyan verzió, amiben ez a baloldali, és van, amiben a jobboldali sávot foglalja el.

A másik oszlopba kerül minden más: például a legutóbbi aktivitásaitok, a barátaitok listája stb. A legújabb ötlet pedig, hogy ennek a sávnak a tetején újra lenne egy doboz, amibe külön kiemelnék az alapadataitokat.

Ilyen a tesztoldal egyik verziója:

Ami szintén közös a tesztoldalakban, hogy a borítókép alatti menüsor mindegyikben lényegesen egyszerűbb és átláthatóbb a mostaninál. A színes dobozok helyét egy sima, szöveges menü veszi át.

Persze ahogy mindig, nyilván ezúttal is sokan berzenkednek az új kinézet ellen, és annyi igazuk mindenképpen lesz, hogy felhasználóként nem könnyű alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz, és mindig új dolgokat megszokni. Sok választásunk persze nincs.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

Facebook

Google Plus

YouTube